«To Små Bulgarere forbedrer norsk viseskatt»    

Du finner dem på Facebook, der de har skaffet seg fans fra hele verden. Norsk viseskatt blir aldri vakrere enn dette. 

          LENKE TIL DERES FENOMENALE DEBUTVIDEO PÅ FACEBOOK:

                       https://fb.watch/2O4211bnAl/


INFO FOR DEM SOM IKKE GIDDER Å LESE ANMELDELSEN OVENFOR:


Knut spiller trekkspill, uten å vite at instrumentet hans har en  stor svakhet: 

Det er ikke lekk! Et trekkspill skal ha slitasjehuller øverst på belgen slik at det blåser kald luft opp mot halsen til trekkspilleren. Det er denne trekken som har gitt navnet til instrumentet trekkspill. Mange trekkspillere får lungebetennelse grunn av denne trekken og dør i ung alder. Folk som ikke spiller trekkspill synes  det er helt greit.


Hristo trakterer ukulele og skallebanker (bulgarsk folkeinstrument med to kuler som dunkes mot hodet i takt med musikken for å unngå å sovne). Skallebankerkulene er støpt i hardplast slik at her er det selve skallen på musikeren som blir slitt, der første stadium er tidlig skallethet. På hodeskallefossiler av de første bulgarerne kan man se tydelige hull, noe som tyder på at de spilte musikk i Bulgaria allerede for 600.000 år siden.


Ayla deltar på alle videoene og var en hund av ubestemt rase, antagelig italiensk slik som To Små Bulgareres faste huslege som sier han er gresk. Ayla hadde kameraskrekk og ville helst sitte i siderommet og delta derfra. Hun er dessverre ikke blant oss lenger, men en annen hund (fra Ryfylke) er under opptrening. Så langt skjønner den dessverre ikke bæret og lyder ikke engang sitt eget navn, som er Selma. Om ikke lenge vil Selma få privatundervisning av Torleif Larsen.


Torleif Larsen ble født under pandemien i 2020 og er så langt et ubeskrevet blad i bulgarsk folkemusikk. Torleif Larsen er en hunkatt.


Linker til de andre videoene vil bli lagt ut fortløpende . Vi prøvde å legge dem ut på Vipps, men det fikk vi ikke til. Faen og.


Departementsminister Pjoltr Glaz,

Det Kongelige Bulgarske Kulturdepartement.